PSV Synchro Team Eindhoven is in 1998 opgericht als Synchro Team Eindhoven. Begonnen als een vereniging puur gericht op synchroonzwemmen, voorheen: kunstzwemmen.

Sinds 2006 zijn we aangesloten bij PSV Zwemsporten en zijn daarmee een nieuwe weg ingeslagen naar meer kwaliteit en kwantiteit. We streven er naar elke individuele ambitie te ondersteunen, of dit nu breedtesport is of topsport.

Om dit mogelijk te maken staan er gekwalificeerde trainers aan de badrand en delen we groepen in op leeftijd en niveau, maar voornamelijk op ambitie. Het is ons doel om iedereen van deze mooie sport te laten genieten van jong tot oud!

Wil je meer weten over onze club? Ga dan naar de contact pagina.

Wil je ook lid worden van PSV Synchro Team Eindhoven? Bekijk dan de lid worden pagina.

Net begonnen met synchroonzwemmen? Dan kan het nog wel eens verwarrend zijn wat je allemaal wanneer nodig hebt. Daarom geven we je een checklist met alles wat je nodig hebt.

Trainingen

Zorg voor een leuk badpak! Wij trainen allemaal in badpak, omdat je met een bikini de kans hebt dat je in elkaar vast komt te zitten… Voor de trainingen maakt het niet uit wat voor badpak je aan hebt. Kies vooral een badpak waar jij je fijn in voelt.

Een neusklem, duikbril en badmuts zijn een echte must have. Tijdens het zwemmen van een nummer zal je haar namelijk voor je gezicht gaat hangen, en er zal anders veel water in je neus en ogen lopen. Niet fijn!

Slippers en een handdoek zijn natuurlijk altijd fijn om te hebben in het zwembad. Voor de landtraining waar onder andere aan lenigheid gewerkt wordt is een matje erg handig.

Wedstrijden

Tijdens wedstrijden van de wedstrijdgroepen is het verplicht om een zwart badpak en een witte badmuts te dragen. Zorg ervoor dat je deze altijd thuis hebt liggen. Als de zwemsters een glitterbadpak aan moeten, dan zorgen de trainers hier zelf voor.

Vergeet wederom nooit je neusklem, badmuts en duikbril mee te nemen!

Wedstrijddagen kunnen aardig lang duren… Zorg daarom altijd voor voldoende water en tussendoortjes. Voorafgaand aan de wedstrijd ontvang je van je trainster een briefing.